Καλάθι αγορών Το καλάθι είναι άδειο
0

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ενεργοποιηθεί η επόμενη μεγάλη μας προσφορά!

YOUR BOUTIQUE OFFERS

Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 02:51:00

Η ΚΡΥΦΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ

Η ΚΡΥΦΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ
Με κάθε χρόνο που περνάει οι περισσότεροι χάνουν μυς που τη θέση τους καταλαμβάνει λίπος. Ποια είναι λοιπόν η κρυφή αιτία που σας παχαίνει;

Ποια είναι η κρυφή αιτία που σας παχαίνει;

Με κάθε χρόνο που περνάει οι περισσότεροι χάνουν μυς που τη θέση τους καταλαμβάνει λίπος. Δηλαδή προοδευτικά καταλήγουν αδύναμοι-παχύσαρκοι. Ο μέσος άνδρας χάνει περίπου 3 κιλά μυών από τα 30 ως τα 50 του.

Δηλαδή όσο οι μυς του δεξιού άνω άκρου του. Η αντικατάσταση των μυών από λίπος αυξάνει και το μέγεθος των ρούχων μας, αφού κάθε κιλό λίπους καταλαμβάνει 18 τοις εκατό περισσότερο χώρο στο σώμα μας από κάθε κιλό μυός.

Ακόμα χειρότερο, τα λιποκύτταρα εκκρίνουν ορμόνες που σηματοδοτούν το γκρέμισμα μυικού ιστού στο σώμα μας. Έτσι, όσο περισσότερο λίπος αποκτούμε, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος για απώλεια μυών διαχρονικά.

Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί σε ακόμη περισσότερο λίπος και λιγότερους μυς. Στο τέλος γινόμαστε αδύναμοι-παχύσαρκοι. Πολλοί άνθρωποι κανονικού βάρους έχουν λίγους μυς και αδύναμα οστά, αλλά υπερβολικό λίπος και δεν το γνωρίζουν.

Έχει υπολογιστεί ότι οι άνδρες αυξάνουν ετησίως κατά μισό κιλό το βάρος τους από τα 25 έως τα 45. Χωρίς να το πολυκαταλάβουν, κουβαλάνε 10 κιλά λίπους παραπάνω από όσα είχαν ως νεαροί. Γιατί όμως έχουν γίνει όλα αυτά ο κανόνας, αν και οι περισσότεροι είμαστε πια συνειδητοποιημένοι για την υγεία μας όσο ποτέ άλλοτε;

Η απλή απάντηση είναι ότι αυτά που μας έχουν μάθει για την «υγιεινή» διατροφή και άσκηση είναι σχεδόν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που η επιστήμη πράγματι δείχνει ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά, τόσο για την απώλεια λίπους όσο και για το χτίσιμο οστών και μυών! Η πλειονότητα των «ειδικών» για τη διατροφή –ακόμα κι αυτών που βλέπετε στην τηλεόραση- προωθούν μεθόδους που δεν υποστηρίζονται από την επιστημονική έρευνα, αλλά ούτε και από τους πιο βασικούς νόμους τους ανθρώπινου μεταβολισμού και φυσιολογίας.

Ποια είναι λοιπόν η κρυφή αιτία που σας παχαίνει; Κάποιος πρέπει να σας μιλήσει για το γλυκογόνο. Γλυκογόνο ονομάζονται οι υδατάνθρακες που αποθηκεύονται στους μυς και το συκώτι σας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κατανοήσετε είναι αν το φανταστείτε σαν μια αποθήκη σακχάρου (γλυκόζης), όπου το σάκχαρο είναι η μορφή των υδατανθράκων που το σώμα σας χρησιμοποιεί για καύσιμο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις αποθήκες λίπους, οι οποίες μπορούν να επεκτείνονται (δηλαδή να σας κάνουν όλο και πιο παχύσαρκους), η αποθήκη σας γλυκογόνου έχει περιορισμένη χωρητικότητα για σάκχαρο. Σκεφτείτε το ποτήρι σας. Προσπαθήστε να το γεμίσετε με ένα λίτρο νερό και θα δείτε τα ¾ να ξεχειλίζουν και να χύνονται κάτω. Έτσι συμβαίνει και με το σάκχαρο και την αποθήκη σας γλυκογόνου.

Σε αυτό συνίσταται και το πρόβλημα. Μια φουλαρισμένη αποθήκη γλυκογόνου δίνει το σήμα στο σώμα σας να χρησιμοποιεί για ενέργεια τους εισερχόμενους υδατάνθρακες (και όχι το λίπος) και να μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε λίπος (!) αντί να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος σας. Αλλιώς η αποθήκη σας γλυκογόνου θα ξεχείλιζε.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το σώμα σας όχι μόνο σταματάει να καίει λίπος αλλά τείνει και να το διατηρήσει, εφόσον του προσφέρετε λίγο λίπος από την τροφή σας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για το τρομακτικά επιδεινούμενο πρόβλημα παχυσαρκίας σήμερα. Επειδή οι δίαιτες των περισσότερων είναι υπερβολικά περιεκτικές σε υδατάνθρακες, τα αποθέματά τους γλυκογόνου είναι πάντα στα υψηλότατα όρια. Συνεπώς το σώμα τους δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν για καύσιμο το αποθηκευμένο λίπος τους.

Εγγραφή μέλους

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα εγγραφής στο site μας.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Ξεχάσατε το password σας;
Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού