Καλάθι αγορών Το καλάθι είναι άδειο
0

Bioderma Photoderm MAX Family Milk SPF50, 250ml

€18,92 €9,46
- 50%
YOUR BOUTIQUE OFFERS

Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 03:10:00

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, Η «ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ»

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, Η «ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ»
Τι είναι η κυτταρίτιδα και τι πρέπει να προσέχετε;

Η κυτταρίτιδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η «αρρώστια της μόδας» και, στις μέρες μας, απασχολεί όλες τις γυναίκες, ή σχεδόν όλες.

  • Τι είναι, όμως, η κυτταρίτιδα;

Είναι μικρά εξογκώματα που μαζεύονται συνήθως στους γλουτούς, στα μπράτσα και την κοιλιά. Όσο για τα αίτια που την προκαλούν, είναι εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, δηλαδή έλλειψη υγιεινής, διαταραχή ενδοκρινικών αδένων, κακή διατροφή κ.λπ. πολλοί πιστεύουν ότι η κυτταρίτιδα εμφανίζεται μόνο στους παχείς ανθρώπους, αλλά αυτό είναι λάθος.

Το μόνο αποδειγμένο είναι ότι προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες κι αυτό, κατά τη γνώμη πολλών ειδικών, οφείλεται σε μια γυναικεία ορμόνη, το οιστρογόνο.

Ακόμη, άλλες αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν την κυτταρίτιδα είναι η ένταση, η κούραση και η περιορισμένη λήψη νερού.

Προσέχετε σχολαστικά τι τρώτε

  • Αποφεύγετε τα λίπη, τα τσιγαριστά και κοκκινιστά, τα τηγανιτά. Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθώς και προϊόντα υγιεινής διατροφής όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς, φύτρο σταριού, μαγιά μπύρας, σουσάμι κ.λπ.
  • Κάνετε αεροβική άσκηση 3 φορές την εβδομάδα.

Πίνετε άφθονο νερό!

  • Ένας δεύτερος τρόπος θεραπείας της κυτταρίτιδας είναι το μασάζ και οι διάφορες ασκήσεις. Επίσης, είναι και η ορμονοθεραπεία για την οποία, όμως, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
  • Τέλος, στα καταστήματα Υγιεινών Τροφών, μπορείτε να βρείτε και διάφορες, πραγματικά, πολύ επιστημονικές κρέμες που σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή, θα σας δώσουν θαυμάσια αποτελέσματα.

Εγγραφή μέλους

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα εγγραφής στο site μας.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Ξεχάσατε το password σας;
Νέος κωδικός

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Θα σας αποσταλεί μήνυμα με το νέο password.

Έχετε ήδη λογαριασμό; Δημιουργία νέου λογαριασμού